>

Chování koronaviru SARS-CoV-2 (onemocnění covid-19)

  • Cíl viru je v první řadě napadnout nějakou zdravou buňku a tam se rozmnožit. Imunitní systém dodá okamžitě buňce informaci, aby se sama zahubila.
    Nastává souboj s časem.

    Zdravá buňka příkaz provede okamžitě, a tak virus nemá šanci na nějaké množení a naopak zničí se s buňkou.
    Kdežto špatně vyživené buňce sebedestrukce trvá o zlomek času déle, a už je průšvih - tak původně zdravá buňka poslouží virům jako množírna a inkubátor.
    Špatně vyživené buňky se snaží samy sebe napřed opravit a až potom se zničí. Tady čas hraje pro viry. Ti se zatím stačí namnožit a přeskočit do dalších buněk.
    Zdravá a pružná buňka je základ dobré imunity.
    Buňky a vůbec celý organizmus potřebuje ke svému provozu hodně vody. Pokud je voda absolutně čistá, tak je vyhráno. Pokud pijeme vodu "obohacenou" různými minerály, tak dáváme organizmu pořádně zabrat - ten si vodu musí nejdříve pročistit, než ji pustí do buněk. Tím se hodně zatíží, a zatíží se imunitní systém, který neví co dřív - zda chránit buňky, či čistit nějaké tekutiny, které do těla nepatří.
    A tady konečně přišla ke slovu čistá studánková voda , notabene voda z osmotických čističek.
    Doposud nám jen dělala takový nějaký dobrý pocit při pití, ale dnes tvrdě pro nás pracuje. Nechci použít klišé že i zachraňuje životy.

    Čistá voda
    Organizmus ji potřebuje nejen pro vyšší elasticitu buněk, ale i pro rychlejší komunikaci, rychlejší transport živin a detoxikaci.
    Dále je čistá voda důležitá k produkci hlenů, které jsou potřeba k vyplavování nežádoucích částic z těla, včetně mikrobů i virů.
    Stěžejní prvek při obraně organizmu je
    zvýšená teplota. Ta je signálem pro obranné enzymy aby pracovali několikanásobně rychleji.Vyšší teploty provází pot. Ten má hodně funkcí. Ochlazovat horečkou rozpálené tělo, a dezinfikovávat pokožku.
    Vysoká teplota je důležitá v boji s nemocemi. Neměla by se uměle srážet. Alespoň zpočátku. Lidé s vysokým krevním tlakem, nemocným srdcem nesou riziko, že jim selže srdce při vysoké horečce.Proto by si měli vyšší teploty uměle řídit, nebo je konzultovat se ošetřujícím lékařem.
    slaný povrch kůže chrání tělo před bakteriemi a viry. proto by se nemocní neměli často koupat.
    A jsme opět u čisté vody. Organizmus rychleji vyrobí pot z vlastních zásob solí a minerálů a dodané čisté vody čisté vody, než z nějaké rádoby dobré vody nešťastně obohacené o různé minerály.
    A tady rád uděláme reklamu na čističky pan inženýra, který nezneužívá dobu, a drží ceny při zemi. Na eshopu by mělo být i ještě pár knížek skladem.
  • https://www.osmozy.cz


  • Omezení toxinů
    Velký vliv má i podpora organizmu v jeho síle, a neházení klacků pod nohy.
    Tady si zavaříme pojídáním stravy, kterou bere naše tělo svým způsobem jako toxin, a dávám mu hodně zabrat se s tím vypořádat. My o tom mnohdy nevíme.
    Organizmus musí oddělovat živiny od toxinů. Nejprve musí toxiny analyzovat pak různě uklízet, ukládat, konzervovat, přepravovat, trpět… To vše dělá imunitní systém, a tím pádem nemá čas řešit virovou invazi.
    Jako
    důkaz je veliká smrtnost seniorů v Itálii. Ti se celý život stravovali systém „brzda –plyn“. Jedli lepek v těstovinách a pizze, pili velké množství kaseinu v mléce a sýrech, denně konzumovali alkohol.
    I tady je řešení snadné:
    Dožívají se vysokého věku se špatnými kostmi, cukrovkou, demencí. A to jen díky tomu, že mají v jídelníčku zařazeno hodně zeleniny a ovoce.
    A řešení?
    Stačí vynechat ze stravy
    lepek, mléko včetně sýrů a jogurtů, rýži, luštěniny. Zrušíme smaženou úpravu. Pečeme do 80 °C.
    A tady babo raď. Všechno , co jsme měli ve špajzu, jsme vyhodili, a co teď?
    Musíme začít nový život, pokud chceme přežít v nové době. Místo mouky s lepkem a rýže se dá použít
    Hoooodně adekvátních a hlavně zdravých surovin
    Pozor - špaldová i žitná mouka či oves, obsahují lepek a exorfiny.
    Tyto obiloviny se dají nahradit snadno pohankou, čirokem, merlíkem (qinoa), slzovkou...
    Dokonalá výživa
    Buňky v těle neoblbneme žádnou přetvářkou na talíři. Ty chtějí to, pro co byly stvořeny – enzymy, vitamíny a živou minerální formu. Sebezdravější jídlo tyto tři věci vařením zabije.
    Takže vitamíny a cukry nám dá ovoce. Hlavně jablka. Komerčně pěstované je plné chemie, ale té snadno zbavíme odšťavením. Chemie zůstane ve vláknině.
    Tuky nám dají ořechy.Ty se ale musí odbrzdit. Na to je stačí na půl dne až den namočit do vody. Jinak jsou nestravitelné.
    Nejtěžší to je s minerály. Žádná zelenina nemá v dnešní době ani zlomek živin, co by měla mít. Na moři nás zásoboval palubní lékař (indián) mladým zeleným ječmenem. Nikdy jsem se necítil tak dobře, silně, zdravě. Ječmen byl pěstovaný na nevyčerpaných půdách vyschlých jezer v Utahu.
    Na podporu imunity a zdraví v současné době u nás neexistuje žádná komplexní strava. Takže jako jediné nouzové nenouzové řešení je šťáva z ječmene z Utahu. Jedna dávka – sklenička, která vydá živin jako kg biozeleniny přitom vyjde na pouhých 5 Kč. Takže je to nejen vydatná svačina, ale i levná. Ovšem pozor, jsme v době, kde se každé příležitosti chytají různí kolesové a šibalové, a na trh přivedli dražší i levnější a nefunkční produkty. Prodává jej hodně firem, dealerů, a lékáren. Stejně jako u filtrů jsem si nechal napřed udělat testy v laboratoři. Překvapivě nejhorší byly ječmeny z lékárny (Čína a Nový Zéland). Vítězem se stal ječmen v nenápadné krabičce, kde malilinkým písmem stálo, že je z Utahu. Tak jsem byl rád, že jsem našel zpět svůj ječmen.
    Dnes je hodně mezi námi rozšířený. Určitě jej všichni znáte, či používáte. Takže postačí rada jednoduchá – pijte jej na lačno. A aspoň dvakrát denně, a velkou dávku – klidně i půl polévkové lžíce. A používejte ten správný. A dávkujte, tak se má dávkovat. Ječmen není odpustek, že jej vypiju a jsem zdráv. Tak to nefunguje. Musí se ctít pravidla trávení.
    Trochu se bojím napsat poznámku, abyste si udělali i menší zásobu. Dnes nikdo neví, kdy distribuce klekne, kdy dojdou zásoby…

    Čistý vzduch.
    Nemocnému se špatně dýchá. Je vděčný za každý doušek čistého vzduchu bez prachu. Řasinky v postižených plících neskutečně zatěžuje každý mikrogram prachu. Mají teď jiné starosti. Proto je potřeba vodní pračka vzduchu a ne ozónová čistička virů. Na tu už je pozdě.
    Na trhu je hodně zvlhčovačů, ozónových čističů, ale to vše je nám k ničemu. Musíme si najít vodní čističku (pračku vzduchu). Její cena se pohybuje řádově kolem 5000,- Kč.
    Sytém čističek vzduchu pracuje na principu, že se do něj vžene vrchem vzduch, ten se přes disky s vodou prožene čistý a mírně vlhký boční mřížkou ven.
    Voda musí být samozřejmě čistá, jinak se zničí ložiska rotační hřídele, a za druhé do vzduchu se pouští chemie a jiný nežádoucí neřád.
    o ou ...jsme zas u osmotické vody ... :-)

    Bylinky
    Plicník lékařský nebo čajová směs Pulmoran. Pomáhají rekonvalescenci plicní tkáně.
    Měly by se střídat vařené čaje s výluhy za studena (maceráty). V macerátu jsou enzymy, fytolátky, a minerály v živé formě. Ve vařeném čaji je zas více uvolněných jiných látky, které v těla pracuji na neenzymatické bázi. Dalo by se říci jako taková přírodní chemie. Na macerát musí být opět použita absolutně čistá voda. Voda z vodovodu svou chemií zničí hodně prospěšných a cenných.
    Mateřídouška, tymián, dobromysl
    Tyto rostliny obsahují thymol. Což je asi nejlepší přírodní desinfekce. A hlavně nezatěžuje organizmus.
    Mezi bylinky by se dal zařadit syrový česnek a vařená cibule. Podporují tvorbu detoxikačních hlenů a zlepšují odkašlání.
    Další rostlinka: Na několika posledních lékařských konferencích o koronaviru se vkládala naděje do flavonoidů. Ty na virus působí nadřazeně jako programátor. Umí jej přeprogramovat a inaktivovat. Přímá léčba flavonoidy je možná hudba budoucnosti, ale... Proč je nevyužít, když je máme jako bonus obsažené v zeleném ječmeni.

    Ostatní
    Nemocný organizmus potřebuje vitamíny a různé fytolátky. Ty najdeme v ovoci. Číslo jedna v boji s nemocemi jsou jablka. Nemají moc vitamínů, ale obsahují komplex prvků, který je
    důležitý pro náš imunitní systém.
    Česnek, hodně syrového česneku. Ten tady neslouží jako babská rada že je to přírodní antibiotikum. Několik minut po požití syrového česneku se díky alliinu uvolní z plic hlen, který důkladně propere plíce.
    Minerály pro stavbu buněk. V případě pocení potřebuje naše tělo nadměrné množství živých minerálů. A ty najdeme opět v ječmeni.
    Živé minerály jsou hodně důležité. Komunikují s organizmem a nevyplavují se chaoticky. Tělo je drží pod kontrolou. Pokud máme nedostatek živých minerálů (ze živých rostlin, potažmo z ječmene), tak tělo distribuci neživých minerálů nemá pod kontrolou a omylem často vyloučí minerály bez komunikační složky, které zrovna pracují na životně důležitých funkcích (týká se to zejména i činnosti srdce).
    Známe hodně případů, kdy přímo na hřišti zemřel mladý zdatný a zdravý sportovec (namátkou jen pár fotbalistů: Michal Ježek, Kamil Piták,Bruno Boban, Patrick Ekeng, Marc-Vivien Foe,Frederico Pinheiro, Herman Tsinga, Phil O'Donnell)
    A když jsme u sportovců - imunita se neposiluje v posilovně, ale na talíři.
    Solení. Používání klasické kuchyňské soli NaCl hodně zatěžuje buňky a destabilizuje tzv. sodnodraselnou pumpu v organizmu. Proto by se mělo solit solící směsí NaCl +KCl. Není to zdravá sůl, ale škodí méně. V případě pocitu slabosti, že "na mě něco leze", by se mělo přestat solit úplně.

    Na závěr si dáme něco k snědku.
    Kdo se dostal až sem, dostane jako dáreček tip na zdravou mňamku nenáročnou na nákupy či na vaření.
    Jarní recept:
    Stačí si natrhat misku mladých kopřiv. Ty se dají uvařit úplně stejně jako špenát. Mělo by se do nich dát hodně cibule. Zahustí se vejcem. Může se přidat trochu pohankové (nebo jiné bezlepkové) mouky. Nevylepšuje se smaženou cibulkou a pod. jako klasický špenát. Jen se vše vaří. Na talíři se posype kešu oříšky nebo den předem namočenými mandlemi. Nemáme doma kešu ani mandle? nevadí, nahradíme je syrovým česnekem.

    zpět na INDEX další strana (16) účinná dezinfekce


    4